E: info@birdblocker.eu
T: +31 (0)174 725 725

 

Bent u een consument?

Veelgestelde vragen

DO NOT DELETE THE BOX BELOW, this is the FAQ Scheme Code


Onderstaand vindt u antwoorden op veelvoorkomende vragen. Staat uw vraag er niet bij? Neem dan contact met ons op.

Wanneer BirdBlocker plaatsen?

BirdBlocker is altijd een effectieve zonnepaneel vogelwering. Het systeem is makkelijk te plaatsen tijdens de montage van een nieuwe installatie maar ook achteraf. Het grootste voordeel van direct plaatsen is dat de kosten voor veiligheid en voorrijden niet dubbel betaald hoeven te worden – beter voor installateur en de klant. Daarnaast krijgen duiven, kauwen en andere vogels geen kans om te nestelen onder zonnepanelen. Eventuele schade en kosten voor verwijderen worden voorkomen.

Vogelnest onder zonnepanelen – wat nu?

Het is belangrijk dat de nesten verwijderd worden. Daarmee ontneemt u vogels de herkenning van een eerdere nestplek. Binnen het broedseizoen tussen maart en mei is dat in de meeste landen verboden. U kan het beste door uw installateur de nesten laten verwijderen. Daarmee behoudt u eventuele installatiegaranties. Het is daarna wel belangrijk dat u uw systeem tegelijkertijd voorziet met BirdBlocker. De kans is groot dat de vogels terugkomen en er weer proberen te nesten. Zeker Kauwen zijn erg volhardend en sterk. Met BirdBlocker weet u zeker dat uw systeem goed en voor minstens 10 jaar beschermt is.

Is BirdBlocker noodzakelijk?

Eigenlijk wel.  Het is een technische verplichting als ook wenselijk voor woongenot, opbrengst en dierenwelzijn. Zowel de NEN-Norm als ook Techniek Nederland (voorheen UNETO-VNI) verplichten vogelwering in hun opleverlijst. Verzekeraars gaan naar verwachting binnenkort een SCOPE-keuring verplichten. Installaties zonder BirdBlocker worden afgekeurd en niet verzekerd.

Vogels vinden zonnepanelen een prettige plek om te Nestelen. In Maart is het immers lekker beschut en warm. In de zomer wordt het hier meer dan 70 graden, verlaten de vogels gedwongen hun nest en koken de eieren. Voor de vogel dus een ongeschikte en onwenselijke plek. Dit vergeten ze alleen direct weer en het volgende jaar proberen ze het weer.

 

In de tussentijd zit de eigenaar van de installatie met geritsel op de pannen, vervuiling van de panelen en de omgeving, geschreeuw en het risico op schade aan de panelen. Al met al wordt de opbrengst flink beïnvloed als vogels nestelen door het gebrek aan ventilatie en eventueel schade aan de backsheet en kabels.

Welke vogels zorgen voor overlast?

Kauwen en Duiven zorgen voor de grootste problemen. Kauwen zijn sterk, eigenwijs en baldadig. Ze doen er alles aan om onder panelen te komen. Een professionele vogelwering die speciaal ontwikkeld is voor zonnepanelen is dan ook noodzakelijk. De takken die zij gebruiken kunnen wel 5 centimeter of meer in doorsnee zijn. Daarmee slepen ze langs de kwetsbare panelen, langs kabels en connectoren. Schade, kosten en eventueel gevaar voor brand en kortsluiting zijn voorgeprogrammeerd.

Duiven onder zonnepanelen zijn met name luidruchtig. Daarnaast zijn ze vooral actief op onprettige tijden.

Bij beiden is vervuiling en ontlasting problematisch. Zo verliezen de panelen rendement door de vervuiling en kunnen connectoren kortsluiten na lange blotstelling aan zure ontlasting.

Kraaien onder zonnepanelen en mussen onder zonnepanelen komen ook voor. Er zijn dus ook andere vogels actief onder zonnepanelen, maar Duiven en Kauwen zijn het meest voorkomend.

Past BirdBlocker op ieder zonnepaneel?

De standaard BirdBlocker clips past op ieder gangbaar paneel. Door de grondstof schaarste proberen sommige producenten te besparen op aluminium. BirdBlocker speelt hier snel op in. De enige gangbare afwijking is de Trina Vertex serie. Hiervoor moet voor de korte zijdes een speciale, afwijkende clip meebesteld worden. Andere afwijkende profielen bij gangbare merken werken goed met de standaard BirdBlocker clips.

Wat kost BirdBlocker?

Dat is sterk afhankelijk van uw situatie. De installateur kan het beste inzien welke veiligheidsmaatregelen, reiskosten en materialen er nodig zijn. De omtrek is sterk afhankelijk van de ligging van de zonnepanelen. Een dakraam bijvoorbeeld levert al snel 2 extra lange zijdes en 1 extra korte zijde op, die dicht gemaakt moet worden. U wil zeker weten dat de montage met aandacht en expertise door een gekwalificeerde vakman gebeurt. Er zijn budget-kopien te koop die voordelig lijken in aanschaf. Alleen de originele BirdBlocker heeft 10 jaar materiaalgarantie omdat het UV- en vorstbestendig is.  Daarmee voorkomt u materiaaldegradatie, uitdroging en breuken waardoor vogels binnen de kortste keren alsnog onder uw systeem nestelen.

De adviesprijs voor montage ligt tussen de 18 en 25 euro per strekkende meter, exclusief voorrij- en veiligheidskosten.

Vogelschroot, Vogelwering of BirdBlocker – wat is het?

Vogelschroot is de verzamelnaam binnen de bouwwereld voor pinnetjes en rekjes die vogels tegen houden. Van oorsprong werden dit soort producten, ontwikkeld voor openingen, dakgoten en andere toepassingen vaak gebruikt onder zonnepanelen. Omdat deze echter bij voorkeur in de zon liggen, is het vanwege de temperatuur en de UV-inwerking doorgaans niet geschikt.

Vogelwering is ook een algemene naam maar wordt wel vaak gebruikt in combinatie met zonnepanelen.

BirdBlocker is het merk, dat zich als eerste gespecialiseerd heeft in de ontwikkeling van een professioneel, duurzaam en efficiënt systeem om vogels onder zonnepanelen te voorkomen. De kwaliteit, langlevendigheid en universele toepassing heeft ervoor gezorgd dat het merknaam synoniem is geworden voor vogelwering onder zonnepanelen.

Welk gereedschap heb ik nodig om BirdBlocker te monteren?

BirdBlocker kan zonder gereedschap op de panelen geschoven worden. Met de BB-tool gaat dit alleen wel sneller, netter en gemakkelijker. Voor het knippen van de hoeken, de uiteinden en de verbindingen adviseren wij een normale snoeitang met een ronde bek.

Zie ook: https://youtu.be/gzxu_kuxt28

Heb ik hoekstukken nodig?

Nee. BirdBlocker is en blijft gedurende de levensduur flexibel. Daardoor kan zonder hoekstukken een volledig gesloten systeem gemaakt worden. Er kan simpel een verstek geknipt worden bij de hoeken. Dit scheelt tijd, rompslomp en met name een hele hoop geld.

Zie ook: https://youtu.be/gzxu_kuxt28

DIRECT
BESTELLEN?

 

BirdBlocker voor uw klanten bestellen? Of interesse in meer informatie over dit product? Klik dan op onderstaande knop.

 

Bent u een consument? Klik dan hier.